Op zoek naar ierse muziek?

ierse muziek
Ierse Folk / Schotse Folk / Keltische Muziek FolkMuzikant.nl.
Muziek samenspel workshop balfolk / Iers. Ierse Folk / Schotse Folk / Keltische Muziek. Hieronder vindt u de verschillende bands die Ierse en Schotse traditionele muziek spelen. Deze muzieksoort spreekt veel mensen aan vanwege het unieke geluid, ontstaan door Keltische toonladders en het gebruik van speciale Keltische instrumenten.
De charme van de Ierse traditionele muziek Ditisierland.nl.
Tenslotte heb je ook de echte drinking songs, die over het vloeibare goud gaan, zoals Whiskey in the Jar en Seven drunken nights. In de jaren 60 zakte de populariteit van de Ierse traditionele muziek, toen de popmuziek haar opmars maakte, maar gelukkig is de muziek hier niet aan ten onder gegaan.
De Ierse invloed op de rockmuziek Ireland.com.
Traditionele Ierse muziek is nog altijd een grote bron van inspiratie voor Ierse musici. Dus als jij denkt dat traditionele muziek iets is voor oude mannen in kroegen, is het hoog tijd om je oordeel te herzien. Volgens ons zul je snel genoeg ontdekken dat traditionele muziek ROCKT!
40 very best Irish pub songs 2 Muziekweb.
Niet alleen in Engeland, Ierland en Schotland hebben de Kelten een culturele voetafdruk achtergelaten, ook in het Franse Bretagne en Noord-Spaanse Galicië neemt de Keltische traditionele muziek een belangrijke plaats in. In de Verenigde Staten en Canada houden de bewoners van deze nieuwe wereld de Keltische overlevering levend. Naast de geografische diversiteit, verschillen de Keltische muziekvormen ook sterk onderling. Hierdoor menen sommige muziekliefhebbers dat de term celtic niet meer is dan een marketingterm. Toch is het begrip langzamerhand gemeengoed geworden. Celtic kan zowel doelen op traditionele volksmuziek als op moderne pop. Vaak worden Keltische instrumenten gebruikt, zoals de viool, fluit, trommel, harp, dwarsfluit of doedelzak. Omdat celtic zo'n' vergaarbak is, overlapt dit genre voor een deel met folkmuziek. The Dubliners was een Ierse folkband, een van de oudste en langstbestaande bands in de wereld.
Ierse folk Wikipedia.
Ierse folk bestaat uit songs die soms honderden jaren oud zijn, en die tot op de dag van vandaag in Ierse pubs worden gezongen. Ook worden de instrumentale jigs en reels tot het genre gerekend. De Ierse folk zoals die nu bekend is, is eigenlijk een mengeling van traditionele Britse muziek en Keltische muziek.
Ierse muziek.
Je hoeft niet naar Ierland om Ierse muziek te spelen, dat kan gewoon in De Glind! Elk jaar, in februari, komen een kleine honderd mensen bijeen in Vormingscentrum De Glind om les te krijgen op de traditionele Ierse muziekinstrumenten, zoals: tin-whistle Ierse fluit, fiddle viool, uilleann pipes Ierse doedelzak, bodhran Ierse trommel, Keltische zang en nog veel meer.
Ierse folk Keltische muziek met fiddle en bodhrán Ierse folk.
Nederland kent meer Ierse Muziek Festivals of Folk Festivals waar ook Keltische muziek wordt gespeeld, zoals Zomerfolk in Groningen, Nummerfolk en Keltfest in Dordrecht, Irish Pub Festival in Deveneter en Ierse Sessie Festival in Nuenen. Trekharmonica: Ameland en de Trekzak special.
St. Patrick's' Day: Ierse muziek on Spotify.
Patrick's' Day: Ierse muziek. Luister naar alles van St. Patrick's' Day: Ierse muziek in de Spotify-app. Afspelen op Spotify. Om deze inhoud af te spelen, heb je de Spotify-app nodig. Spotify downloaden Spotify openen. Je lijkt ons iemand die van goede muziek houdt.

Contacteer ons