Zoeken naar rotterdamse bands jaren 60

rotterdamse bands jaren 60
Cookies op AD.nl AD.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.
Den Haag: bakermat van de Nederlandse popcultuur Historisch Nieuwsblad Historisch Nieuwsblad.
Journaliste Sarah Verroen, geboren en getogen Haagse, wijst op de overeenkomsten tussen haar geboortestad en de Engelse havenstad Liverpool, thuisbasis van de zogenoemde Merseybeat. Uit de arbeidersklasse in die stad kwamen in de jaren zestig eveneens honderden bands voort, waarvan de Beatles zonder meer de bekendste zijn.
SeniorPlaza Jaren 60 en 70.
Dankzij de top 40 hitlijsten en de sympathie van radio Veronica voor de Nederlandse popmuziek kon deze tot wasdom komen en werd Nederland een belangrijke leverancier van popmuziek! Ga naar vervolg van dit hoofdstuk Nederlandse Beat. Ga terug naar het overzicht Jaren 60 en 70.
Terug naar de jaren 60.
Bands uit Zaandam e.o. Alles van Neil Young. Heart of Gold. Like a Hurricane. Out On The Weekend. Nu ook een prachtige nieuwe website met nostalgische beelden en meer! Mijn Nostalgie biedt u de mogelijkheid om een persoonlijke pagina samen te stellen. U kunt er verhalen schrijven, een fotoboek aanleggen, video's' uploaden. Andere bezoekers en leden kunnen er uw herinneringen bekijken. Bekijk de video's' over de jaren 60. Rotterdam In Beeld. Oety his Real Rockers. Alles van Pink Floyd. A Salty Dog. 1970/72 4mans band. Drum, bas en slag/solo gitaar was genoeg om de hele zaal te vullen. Overal in het land gespeeld. Foto is gemaakt in buurtgebouw in Lombardije. Van links naar rechts. Jantje Papanoaou, Chiel Berkhout, Simon Lagendijk, Rinus? Rene and his alligators. Rock Art Hall Of Fame. De Nederlandse Popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden, van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock'n' Roll, in vorm van popmemorabilia, beeld, geluid en info en dat alles in combinatie met moderne kunst. Oude foto's' van Rotterdamse beatgroepen uit de jaren 60.
Pop van eigen bodem: zestiger jaren 3 Muziekweb.
De groep viel ook op doordat in tegenstelling tot alle andere Nederlandse bands van die tijd in goed Engels werd gezongen, wat mede te danken was aan de Engelse moeder van de eerste zanger. Zij was tevens de manager van de band. Opmerkelijk voor een popgroep is het gebruik van de fagot in hun eerste hit met de voor die tijd gewaagde titel Such meer. Bojoura, de artiestennaam van Rajna Gerardina Cleuver van Melzen, s Gravenhage, 15 april 1947 is een folk en popzangeres, die eind jaren 60 en in de jaren 70 van de twintigste eeuw haar grootste successen behaalde.
The Explosions Rotterdam 60s Neder-Gitaar-Rock.
Gerard Houthuizen werd in 1966 vervangen door Rob Viskil b, speelde op de laatste single mee. Dit Rotterdamse viertal debuteerde in 1962 met een instrumentale rock-versie van het kinderliedje t Roodborstje tikt tegen t raam. Het werd niet echt een grote hit, maar elk zichzelf respecterende instrumentale retro-band uit de jaren zeventig en tachtig had Long long ago, zoals het door de Explosions werd omgedoopt, op het repertoire staan.
Jaren 60 bands Gigstarter.
In de onderstaande lijst bieden we een overzicht van bands die muziek spelen uit de jaren 60, of wiens stijl erg doet denken aan de stijl van de 60s. De lijst bevat naast artiesten die inspiratie halen uit de eerder genoemde namen, ook artiesten die muziek spelen van Simon Garfunkel, Miles Davis, Ray Charles en James Brown.
Lijst van Nederlandse bands Wikipedia.
Ga naar: navigatie, zoeken. Dit is een lijst van Nederlandse bands met een artikel op de Nederlandstalige Wikipedia.: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Zie ook.

Contacteer ons