Zoeken naar nederlandse bands jaren 70

nederlandse bands jaren 70
Nederpop Wikipedia.
Het label Excelsior Recordings werd in 1996 opgericht, waardoor de Nederlandse indierock enig fundament kreeg. Caesar, Daryll-Ann, Johan werden succesvolle bands in binnen en buitenland. Ook in de tweede helft van de jaren negentig waren er veel Nederlandstalige bands succesvol, naast soloartiesten als Ruth Jacott, Marco Borsato en de Engelstalig zingende René Froger.
Pop van eigen bodem: zestiger jaren 3 Muziekweb.
De groep viel ook op doordat in tegenstelling tot alle andere Nederlandse bands van die tijd in goed Engels werd gezongen, wat mede te danken was aan de Engelse moeder van de eerste zanger. Zij was tevens de manager van de band. Opmerkelijk voor een popgroep is het gebruik van de fagot in hun eerste hit met de voor die tijd gewaagde titel Such meer. Bojoura, de artiestennaam van Rajna Gerardina Cleuver van Melzen, s-Gravenhage, 15 april 1947 is een folk en popzangeres, die eind jaren 60 en in de jaren 70 van de twintigste eeuw haar grootste successen behaalde.
De Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek: 1970 1974; vol.2 2 Muziekweb.
Catapult was een Nederlandse muziekgroep, die haar bekendheid voornamelijk verkreeg door een aantal singles in de jaren 70. De band ontstond tijdens een vakantie in 1973 in Lloret de Mar, toen een aantal musici uit Leiden en Katwijk besloot samen een nieuwe band te starten.
Nederlandse Rockbands Overzicht Rockgroepen uit Nederland.
Jazzorkesten Big Bands. Beste Zangers Ooit. Beste Nederlandse Zangers en Zangeressen. Achtergrondzangeres en zanger. Geboortedatum Bekende Zangers. Vrouwen in de Muziek. Hall of Fame. Datum en Jaar. Hits en Nummers. Dagen van de Week. Nederlandse Songfestival Liedjes. Oud en Nieuw Liedjes. Landen en Steden. Muzieksteden Steden en Muziek. Canadese Zangers Zanger uit Canada. Zoeken naar: Zoeken. Nederlandse Rockbands Overzicht Rockgroepen uit Nederland. 16 juli 2018 Redactie. Nederlandse Rockbands Overzicht Rockgroepen uit Nederland. Er is een groot aantal bekende Nederlandse rockbands. Op deze pagina is een overzicht te vinden van rockgroepen uit Nederland. Nederlandse Rockbands Overzicht Rockgroepen uit Nederland. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw zijn er bekende Nederlandse rockbands.
13 Nederlandse groepen die succesvol waren in Amerika The Legacy Of Music.
Maar vanaf de jaren 70 lukt het Nederlandse groepen steeds vaker de hitlijst te bestormen. In 1969 is het Shocking Blue dat met Venus de nummer 1 positie haalt in de States. Ze zijn de eerste Nederlanders ooit die dit lukt. Venus zal wereldwijd het magische getal van 5 miljoen verkopen waarvan 1 miljoen in de U.S. Andere Amerikaanse Shocking Blue Hits waren: Mighty Joe, Long and Lonesome Road. Jerry Ross is een succesvol producer in Amerika en hij heeft de rechten van een aantal Nederlandse bands in zijn thuisland geregeld.
De Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek: 1975 1979; vol.3 2 Muziekweb.
Ferrari was een Nederlandse popgroep, die in de jaren 70 diverse internationale hits had. De band, die in 1965 begon als Rock-'n-Roll' groep Willie Ferrari and The Rollers vond zijn oorsprong in het Brabantse Heusden. Destijds bestond de band uit een paar vrienden die het leuk vonden om met elkaar muziek te maken.
SeniorPlaza Jaren 60 en 70.
Dankzij de top 40 hitlijsten en de sympathie van radio Veronica voor de Nederlandse popmuziek kon deze tot wasdom komen en werd Nederland een belangrijke leverancier van popmuziek! Ga naar vervolg van dit hoofdstuk Nederlandse Beat. Ga terug naar het overzicht Jaren 60 en 70.
De Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek: 1965 1969; vol.1 2 Muziekweb.
Zanger Wim Bieler overlijdt in 2000 op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. Nederbiet was in de jaren zestig vooral een Haagse aangelegenheid. Vanuit Amsterdam werd die hegemonie echter doorbroken door The Outsiders, één van de meest legendarische bands uit de geschiedenis van de Nederlandse beat.

Contacteer ons