Op zoek naar nederlandse bands jaren 70?

nederlandse bands jaren 70
Jaren 70 MusicMeter.nl.
Dan is er ook nog de reggae die in tegenstelling tot de disco wel door de punks omarmd werd en ook veel invloed heeft op zowel dance als sommige new wave bands Police, Clash en natuurlijk Doe Maar, de populairste Nederpopband ooit. En daarnaast mogen wij Abba niet vergeten, toch de meest succesvolle band in de jaren 70 en die puur Europees klonk en dus aan de wieg stond van de Europop ook zij verwerkten disco-invloeden in hun sound.
Nederlandstalige Band.
Jaren 70 Band. Jaren 80 Band. Jaren 90 Band. Jump and Jive. New Orleans Band. Rock Cover Band. Tachtiger Jaren Band. Top 40 Band. Zuid Amerikaanse Band. Muziekburo heeft momenteel geen groepen beschikbaar die alleen Nederlandstalige muziek brengen. Onderstaande groepen doen dat deels. Bent u een fan van het Nederlandse lied, en wilt u uw gasten trakteren op wat gezellige meezing nummers? Deze bands kunnen daarin voorzien.
Dj Vinyl en Rock Classics en mode uit de 60s, 70s, 80s, 90s. Dj Vinyl jaren 60, 70, 80 en 90 drive in show.
In Nederland leidde het grote succes van de band Doe Maar en Spargo begin jaren 80 tot een heropleving van de Nederlandse popmuziek met in hun kielzog bandjes als Bloem, Kadanz, Toontje Lager, Klein Orkest, Frank Boeijen Groep, Noodweer en Het Goede Doel. Populaire onderwerpen waren heroïneverslaving, racisme en de angst voor nucleaire oorlogsvoering STOP de BOM. Maar ook de rockbands deden het goed zoals Rowen Heze, De Dijk, The Scene en Normaal. Ook in de jaren 90 waren er veel Nederlandstalige bands succesvol: Marco Borsato, Rene Froger, Ruth Jacott, Guus Meeuwis Vagant, Van Dik Hout, Acda en de Munnik, De Kast, Volumia! Bands die het nu 20 jaar later nog steeds goed doen in de hitlijsten. 70s Rock Classic Ike Tina. Rock classics 70s. Jaren 70 en 80 Rock Classics.
Websites van Nederlandse bands en muzikanten.
Trans Europe Express. Online Licht Geluid. De beheerder van deze pagina: Channel-X. Tips, links of commentaar? Klik hier voor de contactpagina. Momenteel staan er 438 links op deze pagina. Laatste aanpassing: 10-01-2011. Dit script is ontwikkeld door Dannik.nl alle rechten voorbehouden.
Music And Dreams Bands en Artiesten.
CCR-Revival behoort al jaren tot de top uit het live-circuit van de Nederlandse tribute bands en is een graag geziene act op festivals, evenementen en is met grote regelmaat te zien in feesttenten en de grotere kroegen. Met een strakke performance en een energieke uitstraling zet CCR-Revival tijdens haar live-shows een goede sfeer neer.
10 songs van Nederlandse bodem die een hit werden in Amerika.
Hillary Clinton koos het nummer echter wel uit als campagnelied, dit overigens zonder toestemming van de Nederlandse rockers. De Nederlandse band treedt nog steeds op. Zo geven de muzikanten op 6 september een uniek strandconcert in Scheveningen. Herman Brood His Wild Romance Saturday Night 1979. De tour van Herman Brood His Wild Romance door Amerika in de jaren 70 was geen succes.
50 jaar Nederpop Live!
In een 35, uur durende liveshow zullen ruim dertig artiesten en bands aantreden, die een muzikaal overzicht van vijftig jaar Nederlandse Popgeschiedenis geven. Bands en artiesten als Blof, Boudewijn de Groot, de Dijk, Krezip, Jan Akkerman, Piet Veerman, Gruppo Sportivo, Sandy Coast en vele, vele anderen nemen je mee terug in de tijd. Bands zullen tributes brengen aan artiesten als Herman Brood, Mariska Veres van Shocking Blue en Wally Tax. Deze worden geëerd door verrassende combinaties van de aanwezige muzikanten. De hedendaagse popmuziek komt natuurlijk goed aan bod. Naast Krezip, Voicst, Spinvis en andere grote namen zal Junkie XL een verrassende bijdrage leveren speciaal voor dit evenement. Ook onverwachte revivals en reünies vormen een bijzonder onderdeel van de avond. Zo zal Jan Akkerman met een gelegenheidsband nummers spelen uit zijn hele carrière inclusief de beste song van Focus. En de heropgerichte band Alquin speelt vanzelfsprekend als belangrijke band uit de zeventiger jaren.
Artiesten Archive Muze Misse.
Denk aan de classic rock, blues rock en progressive rock uit de jaren 70 Led Zeppelin, Pink Floyd gemixt met het alternatieve maar poppy grunge/alternative uit de jaren 90 Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana, afgetopt met een vleugje stoner. van nu QOTSA, Muse, Foo Fighters, Wolfmother. Echte authentieke Rock dus, met een hoofdletter R, waarbij spelplezier, vakmanschap en interactie met het publiek hoog in het vaandel staan. Voeg dit samen met een enorm energieke en sterke live-reputatie en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Europas beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands.

Contacteer ons