Op zoek naar nederlandse folk bands?

nederlandse folk bands
Band Reincarnatus.
Stoere folk rock van stoere vrouwen. Mystieke, romantische ballads afgewisseld met energieke folk rock maakt de muziek van Reincarnatus uniek in haar soort. Laat je inpalmen door temperamentvolle melodieën uit vervlogen tijden maar ook hits uit de jaren 90 komen op een verrassende manier voorbij.
Nederlandstalige Muziek Inhuren Gigstarter.
Veel Nederlandse bands die bij ons te boeken zijn spelen eigen nummers met grote hit-potentie. Omdat de muziek Nederlandstalig en populair is wordt deze daarom ook wel Nederpop genoemd. Ook de Singer-songwriters, begeleid door hun gitaar of piano, wagen zich steeds meer aan het Nederlandse repertoire.
SeniorPlaza Jaren 60 en 70 SeniorPlaza.
In 1966 brengen ze hun eerste single You're' The Victor uit, de opvolger The Life I Live wordt een geweldig succes. De debuutelpee Revolution behoort tot de klassiekers van de Nederlandse popgeschiedenis. Moeilijkheden met drugs en onaangepast gedrag, tijdens optredens braken vaak ongeregeldheden uit, maar de rauwe beatmuziek en de prachtige ballade World Of Birds, 1967, vond gretig aftrek bij de jeugd. De zanger van Q65, Wim Bieler overlijdt in 2000. The Outsiders, ook wel langharig werkschuw tuig, genoemd met zanger Wally Tax geeft ook spraakmakende optredens. Ze zijn razend populair. De live optredens waren een sensatie in de jaren zestig. In 1966 treden de Outsiders op in het voorprogramma van de Rolling Stones en dit betekende de grote doorbraak. Bekendste hits: Lying All The Time, Keep On Trying en Touch cover door andere groep, drie top 10 hits in 1966. Tot 1969, dan verlaat Wally Tax de groep, blijven ze met hun aansprekende muziek een van de populairste bands in de Benelux.
De betere bands in België en Nederland.
The Rolling Beatles is niet zomaar een tributeband! Het is een unieke combinatie van de twee grootste bands ter wereld! We brengen een mix van Beatles and Stones nummers en dit is uniek! 32.496 058 279. NIJLEN A wild band from the Kempische Wild West that plays what they call modern-day" campfire songs" with the bare-wire energy of rockabilly. Me and most of our bandmembers live in Nijlen, a small village in the province of Antwerp, Belgium. In 2005 I started the famous Montignac diet. BIG BAYOU BANDITS. Deze 4 koppige Cajunbilly band speelt een eigenzinnige mix van genres als Cajun, Rockabilly, Bluegrass, Hillbilly, Rock and Roll, Zydeco en Tex-Mex. Met een flinke portie enthousiasme erbovenop resulteert dit een unieke stijl die ze Cajunbilly noemen. ERIC VAARZON MOREL. Eric Vaarzon Morel is een Nederlandse flamencogitarist.
De Turks-Nederlandse band Altn Gün mixt. Paradiso Amsterdam Facebook.
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties relevanter te maken en je een veiligere ervaring te bieden. Als je op de website klikt of op de website navigeert, ga je ermee akkoord dat we op en buiten Facebook informatie verzamelen via cookies.
CategorieNederlandse: folkband Wikipedia.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen. Muziekgroep naar land. Muziekgroep naar land. Folkband naar land. Artikelen in de categorie Nederlandse" folkband." Deze categorie bevat de volgende 31 paginas, van in totaal 31. Lijst van Nederlandse folk en wereldmuziekartiesten. I am Oak.
Folk Wikipedia.
Een belangrijke stimulans komt in de jaren zeventig van de groep Fungus, die zich laat inspireren door Britse folkrockgroepen zoals Fairport Convention. Eind jaren zeventig beleeft de Nederlandse folkrevival, die eind jaren zestig was ingezet, zijn voorlopige hoogtepunt met tal van festivals, waaronder het Rotterdam Folk Festival Winterfolk" in Dordrecht, openluchtfestival de Folkdag Moergestel, dat vier jaar op rij duizenden folkliefhebbers trok met een internationaal programma.
Ierse muziek Feest met Molly Malone.
Het eigen geluid van de band heeft een hoog Iers gehalte, spreekt een breed publiek aan en nodigt uit tot meezingen en voetjes" van de vloer. De backbone" wordt gevormd door nummers van recente folkbands als: Flogging Molly, The Levellers en The Pogues, aangevuld met Traditional Sing-along songs als: Whiskey in the Jar, Wild Rover, Drunken Sailor e.v.a.

Contacteer ons