Op zoek naar belgische muziek bands?

belgische muziek bands
Lijst van Vlaamse bands Wikipedia.
Wallace Collection Wawadadakwa Wizards of Ooze Won Ton Ton Wallace Vanborn. Zap Mama Zigeunerensemble Kalinka Zita Swoon Zornik. Zie ook bewerken. Lijst van Vlaamse bands naar genre. Lijst van Vlaamse artiesten. Lijst van Nederlandse bands. Belgische muziek van A tot Z.
Alfabetische index Het Belgisch Pop Rock Archief.
De Nieuwe Snaar. Internationaal befaamde combine van theater en muziek. Beste nederlandstalige rockgroep in de jaren 90. Joost Zwegers en Co. meer groepen en artiesten beginnend met N. Octopus, Brits-Belgische seventies close-harmony. Ozark Henry, Triphop, pop, reggae, minimal alles in één. meer groepen en artiesten beginnend met O. Hitwonder uit de jaren zestig. Meisje hamerend aan haar piano. Injected with a poison. meer groepen en artiesten beginnend met P. TV-wonderkind gaat de ether in. Kunnen in een woonkamer niet aarden. Man die de blues ademt. meer groepen en artiesten beginnend met R. The Scabs, uw plaatselijke Rolling Stones. Bobbejaan Schoepen, de laatste der Belgische cowboys.
Belgische groepen per genre Pop / Rock / Chanson.
Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen www.muziekcentrum.be, het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel. Opgepast: Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM.
De beste 20 Belgische albums van 2017.
Een band die nog veel potten gaat breken. Douglas Firs Hinges of Luck. Douglas Firs is sinds 2012 niet meer weg te denken uit de Belgische muziekscene. Voor hun derde plaat trok zanger Gertjan Van Hellemont met zijn gitaar naar Canada om daar muziek te gaan schrijven.
Lijst van bestverkopende Belgische muziekartiesten Wikipedia.
Van de verzamelaar De" Strangers, 13 beste" 1981 werden 53.700 stuks verkocht. De Strangers is een van de weinige Belgische bands waar de verkoopcijfers van hun albums en singles sinds de beginperiode grondig werden bijgehouden. Succesvolle muziekproducers en liedjesschrijvers uit België bewerken. Een muziekproducer is meestal enkel verantwoordelijk voor een opnamesessie, maar kan soms ook een belangrijke rol vervullen bij het componeren van muziek.
Belgische bands met internationale allure Metro.
Het heeft enkele jaren geduurd voordat Ghinzu de harten van het Belgische publiek wist te veroveren. Hun debuutplaat brachten ze uit op hun eigen label, Dragoon, maar het duurde nog zon vier jaar voor ze voor het eerst in een uitverkochte AB mochten spelen. De rest is intussen geschiedenis. Het bekendste nummer? Do you read me. De opvallendste carrièrekeuze? Normale optredens zijn voor doetjes, tijdens concerten haalt Ghinzu alles uit de kast. Naast pruiken en ander verkleedmateriaal is er ook regelmatig een Star Wars-wrobot van de partij. De ingetogen, persoonlijke muziek van de Luikse band Roscoe laat zelfs de koelste kikker niet onberoerd. Met hun debuutplaat Cracks oogstte Roscoe in 2012 tal van lovende kritieken. Het publiek volgde al bliksemsnel, met tientallen uitverkochte zalen tot gevolg. Het bekendste nummer? De strafste stoot? Zowel in hun songteksten als in hun interviews kiest Roscoe voor het soort radicale eerlijkheid waarbij de gemiddelde mens zich ogenblikkelijk ongemakkelijk voelt. Wanneer je naar hun teksten luistert, luister je naar de zorgen van hun ziel. En daar is moed voor nodig. Vlaamse bands in Wallonië.
Deze Belgische artiesten mag je dit jaar niet missen.
België loopt over van het talent en ook 2017 ziet er veelbelovend uit. Daarom onze top 10 van artiesten die je in 2017 niet mag missen! Welke Belgische artiesten moet je dit jaar zeker zien in concert of op een festival?
Belgische groepen en artiesten uit de jaren tachtig.
Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen www.muziekcentrum.be, het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel. Opgepast: Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM.

Contacteer ons